SLOVENSKÁ ASOCIÁCIA ŠPORTU NA ŠKOLÁCH - občianske združenie

NOVINKA v programe ISF - ISF U15 World School Games | Belgrade - Serbia

Najväčšie medzinárodné multišportové podujatie pre žiakov škôl vo veku od 13 do 15 rokov sa bude konať v meste Belehrad v Srbsku od 26. júna do 4. Júla 2021.

V tomto roku Medzinárodná federácia školského športu zaháji svoje ustanovujúce svetové školské športové hry ISF U15, ktoré bude organizovať Srbská federácia školského športu v Belehrade. Toto podujatie je najväčším medzinárodným viacšportovým podujatím. Zídu sa športovci  z celého sveta a zúčastnia sa 14 rôznych športov, a to atletika, bedminton, basketbal, basketbal 3x3, šach, futbal, judo, karate, orientačný beh, plávanie, stolný tenis, taekwondo, volejbal.

propagačné video k udalosti - https://www.youtube.com/watch?v=o0w4DtrsxSo&utm_source=sendinblue&utm_campaign=Discover_the_ISF_U15_World_School_Sport_Games_2021_in_Belgrade&utm_medium=email

Účastníci dostanú príležitosť kombinovať súťaž na vysokej úrovni s vzdelávacími programami vrátane seminárov a workshopov určených na rozvoj vodcovských schopností a na zvyšovanie povedomia o dôležitých politikách a témach, ako sú telesná výchova a zdravie, rodová rovnosť a fair play. Kultúrne aktivity a návštevy počas podujatia tiež poskytnú príležitosť spoznať kultúru a dedičstvo Srbska a umožnia účastníkom predstaviť svoju vlastnú kultúru a tradície a vytvoriť medzikultúrne výmeny medzi všetkými účastníkmi počas celého podujatia.

Prezident ISF, Laurent Petrynka:

„Je nevyhnutné pokračovať vo vytváraní a propagácii športových príležitostí pre mládež, ktoré im umožňujú rozvíjať návyky zdravého životného štýlu, rozvíjať vodcovské schopnosti a objavovať kompetencie a zároveň lepšie chápať svet už od útleho veku. Platí to o to viac, že ​​pandémia COVID-19 výrazne obmedzuje možnosti venovať sa športu, fyzickej aktivite a základným ľudským interakciám. Medzinárodné športové podujatia, ako napríklad svetové športové hry ISF U15, sú nesmierne dôležité pri vytváraní jedinečných osobných a športových zážitkov pre mládež a prispievajú k ich rozvoju. Chceli by sme sa poďakovať Srbskej školskej športovej federácii za usporiadanie tohto úvodného podujatia, prijatie tejto novej výzvy a pomoc pri dláždení cesty pre športovcov mladších škôl. “