SLOVENSKÁ ASOCIÁCIA ŠPORTU NA ŠKOLÁCH - občianske združenie

Prvá kvalifikácia bude v orientačnom behu

 

isf on white preview

Rok 2020 bol veľmi zvláštny. Celý program medzinárodných aktivít sa nestihol rozbehnúť, necelých päť týždňov pred vypuknutím  svetového šampionátu v cezpoľnom behu sa podujatie muselo zrušiť. Medzinárodná federácia školského športu stále premýšľa, ktoré športy z kalendára 2020 bude môcť presunúť do roku 2021 a ktoré až na rok 2022, no a niektoré sa neuskutočnia vôbec.

Svetový šampionát cezpoľnom behu, ktorý sa mal uskutočniť od 18.apríla 2020 sa definitívne presunie až do roku 2022. Všetci sme z toho zostali smutní, veľa práce, na ktorej sa podieľalo veľa ľudí bola zrazu zbytočná. Najviac nás však mrzí, že žiaci, ktorí si postup na tento šampionát vybojovali sa ho už v roku 2022 nebudú môcť zúčastniť. Takže aj našich chlapcov z Popradu a dievčatá z Nitry vystriedajú iné družstvá.

Program medzinárodných súťaží Medzinárodnej federácie školského športu (ISF) na rok 2021 zostáva stále otvorený.
Plánované je presunúť športy z roku 2020 – (Slovensko sa plánuje zúčastniť futsalu, hádzanej a volejbalu) a k nim pribudnú športu na rok 2021 - basketbal, futbal, basketbal 3x3, orientačný beh, inclusive games, zimná a letná gymnaziáda a iné. Niektoré z plánovaných športov boli aj úplne zrušené, niektoré netradične presunuté na rok 2022 ako atletika.
Do ktorých svetových šampionátov sa nakoniec prihlásime je ešte otázne. Informácie však budeme priebežne zverejňovať na web stránke sass.sk a na FB profile.

Prvá kvalifikácia sa plánuje v ORIENTAČNOM BEHU v roku 2021. Školské družstvá sa prihlasujú do 20.9.2020 na e mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.